PROFESSIONAL CERTIFICATION

Certified Hotel Administrator (CHA®)

Περιγραφή Πιστοποίησης

Η πιστοποίηση Certified Hotel Administrator (CHA®) είναι μια από τις πιο έγκυρες πιστοποιήσεις για γενικούς διευθυντές και στελέχη ξενοδοχείων. Αναγνωρίζει τον κάτοχο της πιστοποίησης ως μέλος μίας ελιτ ομάδας επαγγελματιών του κλάδου οι οποίοι, συνδυάζοντας την εκπαίδευση, την εμπειρία με την αφοσίωση στη βιομηχανία, θα έχουν καταφέρει να επιτύχουν ένα υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας.  

Παγκοσμίως αναγνωρισμένη, η CHA® είναι μία ιδιαίτερα σεβαστή επαγγελματική πιστοποίηση που επικυρώνει τις προηγμένες γνώσεις σας στον κλάδο της φιλοξενίας. Αποτελεί τιμή, για τους επαγγελματίες του κλάδου όπου απονέμεται, των οποίων η ηγεσία και οι διαχειριστικές ικανότητες είναι υποδειγματικές.

Ενότητες

Hospitality Industry Managerial & Financial Accounting

Management of Food & Beverage Operations

Managing Hospitality Human Resources

Leadership and Management in the Hospitality Industry

Sales and Marketing
and Revenue Management

Rooms Division Management

Γιατί να την επιλέξεις

Θα μπορείτε :

• Να εφαρμόσετε νέες και καινοτόμες πρακτικές του κλάδου
• Να συμβάλλετε στην αύξηση της παραγωγικότητας και απόδοσης της επιχείρησης
• Να αξιολογήσετε τις στατιστικές πληροφορίες έτσι ώστε να προβλέψετε και να διαχειριστείτε την ζήτηση με ασφαλέστερο τρόπο
• Να αναγνωρίσετε και να εφαρμόσετε τις βέλτιστες στρατηγικές διαδικτυακών πωλήσεων και τιμολόγησης
• Να αναπτύξετε τις κατάλληλες στρατηγικές που θα οδηγήσουν στην διαφοροποίηση και ανάπτυξη της επιχείρησης

Σε ποιούς απευθύνεται :

Απευθύνεται σε υψηλόβαθμα στελέχη ή ιδιοκτήτες ξενοδοχείων με προϋπηρεσία σε θέσεις όπως : General Manager / Assistant General Manager ή Hotel Owner ή Corporate Executive* ή Director of Operations / Sales Manager / Rooms Division Manager
Οι αιτούντες μπορούν να μειώσουν την απαίτηση χρόνου προϋπηρεσίας σε έναν έτος (έναντί δύο έτη) με ένα από τα ακόλουθα:
Μια πιστοποίηση για έναν Department Head από το AHLEI
Πρώτο Πτυχίο από αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα

Αποτελείται από :

Παρέχονται τα βασικά εγχειρίδια για κάθε ενότητα (online) που περιλαμβάνει την συνολική ύλη του προγράμματος που βοηθάει στην προετοιμασία των υποψήφιων για τις τελικές εξετάσεις. Επίσης, περιέχει και mock up exams (quizzes) που μπορείτε να επαναλάβετε όσες φορές εσείς κρίνετε απαραίτητο. Αυτό επιτρέπει στους υποψήφιους να αξιολογήσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους και στη συνέχεια να τους κατευθύνει με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Επιπροσθέτως και το certification pin.

Διαδικασία Εξετάσεων
Προαπαιτουμενα : Προυπηρεσια σε υψηλοβαθμες θεσεις

Οι εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν την μέγιστη αξία στους υποψηφίους και έχουν ελεγχθεί αυστηρά πριν από την έκδοση τους. Οι τελικές εξετάσεις της πιστοποίησης CHA® χωρίζονται ανά θεματική ενότητα. Κάθε ενότητα αποτελείται από  35 ερωτήσεις και στους συμμετέχοντες επιτρέπονται 60 λεπτά για να την ολοκληρώσουν.

Ο βαθμός επιτυχίας για κάθε εξέταση είναι 70% ή υψηλότερος. Στους συμμετέχοντες επιτρέπονται δύο προσπάθειες να περάσουν την κάθε τελική εξέταση ανά ενότητα της πιστοποίησης. Εάν δεν επιτυγχάνεται επιτυχής βαθμολογία, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πληρώσουν για δύο πρόσθετες εξεταστικές ανά ενότητα (€100.00).

Οι βασικοί τομείς που εξετάζονται είναι:

• Χρηματοοικονομική διαχείριση Ξενοδοχείων
• Διαχείριση τροφίμων και ποτών
• Διαχείριση Ανθρώπινου δυναμικού
• Ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ και πωλήσεις
• Διαχείριση των εσόδων Ξενοδοχείων
• Διαχείριση δωματίων

*Διαδικασία αίτησης και εγγραφής στη πιστοποίηση CHA®

Συμπληρώνετε την αίτηση συμμετοχής του Smart Hospitality Centre και απαιτείται και η συμπλήρωση ξεχωριστής αίτησης για την CHA. (Θα σας αποσταλλούν και οι 2 αιτήσεις με e-mail.) 

  1. Το Βιογραφικό σας
  2. Αντίγραφο του πτυχίου σας.
  3. Περιγραφή της τρέχουσας θέση εργασίας σας στο ξενοδοχείο (Job Description – μια παράγραφο 150-λέξεων)

Μόλις αξιολογηθεί η αίτησή σας, θα λάβετε ειδοποίηση μέσω e-mail. Με την αποδοχή σας στο πρόγραμμα CHA® και την πληρωμή σας, θα σας δωθεί ένας σύνδεσμος ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση (online) στο μαθησιακό υλικό του προγράμματος για να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας.

*Σημείωση

Τα βιβλία και το εκπαιδευτικό υλικό είναι γραμμένα στην Αγγλική γλώσσα, αλλά η διδασκαλία προσαρμόζεται στην Ελληνική γλώσσα. Οι εξετάσεις πολλαπλών επιλογών είναι στα Αγγλικά, για αυτό το λόγο καλό θα ήταν οι συμμετέχοντες να έχουν τουλάχιστον ένα βασικό επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

Όλες οι εξετάσεις διεξάγονται υπό την επίβλεψη ενός πιστοποιημένου επιτηρητή.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, οι κάτοχοι πιστοποιητικών που θα εγγραφούν σε σχετικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν πιστωτικές μονάδες και να αποκτήσουν εξαιρέσεις σε σχετικά γνωστικά πεδία. Οι εξαιρέσεις από τις ενότητες θα βασίζονται στους ακαδημαϊκούς κανόνες και κανονισμούς του εκάστοτε ακαδημαϊκού φορέα.

*Χαρακτηριστικά & Παροχές της Πιστοποίησης

Η Πιστοποίηση του (CHA®) είναι ένα πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει δύο στρατηγικές διδασκαλίας και μάθησης:

  1. Την ανεξάρτητη /κατευθυνόμενη μάθηση. Το υλικό για κάθε γνωστικό πεδίο παρέχεται online με την ταυτόχρονη εγγραφή σας στο πρόγραμμα και 1 με 2 μήνες πριν τα review sessions και τις τελικές εξετάσεις. Τα εγχειρίδια για κάθε ενότητα είναι προσβάσιμα για online προβολή και μελέτη στον δικό σας χρόνο.  Η λήψη του υλικού μπορεί να γίνει είτε από συσκευή smartphone ή tablet & laptop και για μελέτη offline. Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε ενότητες για την καλύτερη προετοιμασία των στελεχών για τις εξετάσεις της πιστοποίησης (CHA®).
  2. Review Sessions:  Συμμετέχετε σε ένα in class workshop των 35 ωρών ώστε λάβετε περισσότερες γνώσεις πληροφορίες καθώς και να προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν λάβετε μέρος στις εξετάσεις του CHA®. Τα μαθήματα παραδίδονται από έναν Accredited Certification Instructor (ACI) ώστε οι συνεδρίες να παρέχουν την ποιότητα και συνέπεια των γνωστικών πεδίων της επαγγελματικής πιστοποίησης με βάση τα πρότυπα του American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI). Οι διαπιστευμένοι εισηγητές είναι και κάτοχοί του Certified Hotel Administrator (CHA®).

Mάθε για το ΛΑΕΚ

Οι πιστοποιήσεις που παρέχονται έχουν την δυνατότητα επιδότησης ΛΑΕΚ 0,24 για επιχειρήσεις

ΛΑΕΚ 0,24 % του ΟΑΕΔ 

pastedGraphic.png

Το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε οποιαδήποτε επιχείρηση απασχολεί εργαζόμενους οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο  ΙΚΑ. Κάθε επιχείρηση καταβάλλει στον Λογαριασμό για την Απασχόληση  και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) του ΟΑΕΔ  εργοδοτική εισφορά  ύψους 0,24% επί των ετήσιων ακαθάριστων αποδοχών των εργαζομένων της.

Το ποσό αυτό αποτελεί υποχρεωτική εισφορά από όλους τους οργανισμούς που απασχολούν προσωπικό είτε πρόκειται για αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις, είτε για οργανισμούς του Δημοσίου, για Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε την εγκύκλιο για το ΛΑΕΚ 0,24% στο Πληροφοριακό Σύστημα www.laek.oaed.gr

 Η εκπαίδευση δύναται να πραγματοποιηθεί είτε στο χώρο μας είτε στο δικό σας, σε ημέρες και ώρες που θα αποφασισθούν κατόπιν κοινής συνεννόησης.

Βάλε τη καριέρα σου στη σωστή κατεύθυνση

ΔΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα πεδία στη φόρμα με * είναι απαραίτητα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Επέλεξε παρακάτω τις πιστοποιήσεις που ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις
Σημείωση: Δίνονται ευέλικτοι τρόποι αποπληρωμής διδάκτρων.